Всі актуальні курси валют та багато іншого від Rates.fm

Операції з обміну валют сьогодні актуальні як ніколи, проте де знайти найвигідніший курс? Із цим допоможе спеціалізований агрегатор курсів валют Rates.fm.

Що треба знати про агрегатор валютних курсів

Rates.fm – справжній гід з курсів іноземних валют в Україні. Незалежно від того, чи є відвідувач сайту резидентом України, чи це іноземний інвестор з іншої з країни, інвестор, який хоче мати відношення до української економіки, вам йому просто необхідно знати про динаміку валют В Україні.

Rates.fm — це необхідний ресурс, яке забезпечить легкий доступ до курсів валют на місцевому ринку. Сервіс щоденно відстежує курси обміну валют в обмінних пунктах, банках та інших фінансових установах. Наприклад, у розділі https://rates.fm/ua-uk/currency/banks/privatbank/ зібрані всі актуальні дані від Приватбанку. І це ще не все, що він пропонує:

  • можна відстежувати динаміку валютних курсів на заданий проміжок часу - це може бути тиждень, місяць. або навіть рік;
  • на сайті є багато інформації не лише про курси валют, але й про важливі новини зі світу фінансів.

Навіщо потрібно знати курси валют у сучасному світі

Курсом валюти користуються, щоб витрачати гроші у відпустці за кордоном, продавати і купувати іноземні товари, порівнювати ціни на світових ринках. Міжнародні розрахунки проводять не тільки окремі громадяни, а й компанії та держава. Так, щоб здійснювати розрахунки, інвестори та юридичні особи дивляться на офіційні курси валют.

Всі актуальні курси валют та багато іншого від Rates.fm

При цьому при купівлі та продажу валюти банк не використовує офіційний курс НБУ: люди платять більше, коли купують, та отримують менше, коли продають.

На курси валют впливає ситуація на валютному ринку, дії НБУ та різні економічні події. Валюта -  це один із найпопулярніших активів, яким учасники торгів обмінюються на біржі. Тому валюта підпорядковується законам ринку, але це впливає валютний курс. Якщо попит на валюту високий, вона зміцнюється і курс щодо інших валют зростає. Якщо попит на валюту низький, вона слабшає і курс падає.

НБУ може керувати курсом національної валюти: купувати та продавати іноземні гроші, маніпулювати резервами, проводити операції з державними цінними паперами, змінювати ключову ставку. 

У деяких випадках НБУ втрачає контроль за курсом валюти. Війни, революції та стихійні лиха можуть спровокувати відтік інвестицій та гальмування роботи національного виробництва. Ці призведе до падіння валютного курсу. В будь-якому разі, якщо стежити за курсом за допомогою агрегатора Rates.fm, можна вберегти себе від багатьох неприємностей.

Post a Comment

Предыдущий пост Следующий пост

Contact Form