Як вибрати люстру для ванної кімнати

Ванна кімната повинна бути добре освітлена - це дуже важливо, тому люстри для неї підбираються з особливою ретельністю. При цьому освітлення у вологих приміщеннях має свої особливості, на які обов'язково слід зважати. Так, як правило, в такому приміщенні використовується плоска люстра під стелею у вигляді тарілки, яка зазвичай доповнюється підсвічуванням біля дзеркала. Але це далеко не єдиний варіант, адже у каталозі https://gamma.net.ua/ua/lyustry/lyustry-pripotolochnye/lyustri-u-vannu.html є багато цікавих моделей. Щодо яскравості, то вона залежить від площі ванної кімнати.

Особливості вибору люстри для ванної кімнати

Через особливості, які має конструкція такого освітлювального приладу, люстру неможливо захистити від впливу вологи на сто відсотків. Але є варіанти, які все-таки підійдуть. Вони мають певні характеристики:

  • мінімалістичний стиль. Таку люстру буде не надто складно утримувати в чистоті;
  • матеріали, які не піддаються корозії та не покриваються пліснявою;
  • використання світлодіодних освітлювальних елементів.

У будь-якому випадку люстра обов'язково розміщуватиметься в сухій зоні, причому якнайдалі від бойлера та меблів. Звичайно, в невеликій ванній кімнаті підвісну люстру вішати просто ніде, так що вона призначається для великих приміщень.

У приватному будинку з дуже великою ванною, у якій високі стелі, можна повісити навіть класичну кришталеву люстру - деякі виробники пропонують рішення спеціально для вологих кімнат, коли передбачається високий рівень захисту.

Як вибрати люстру для ванної кімнати

Люстра у ванній кімнаті: що потрібно врахувати

Якщо було вирішено придбати у крамниці «Гамма світла» саме цей освітлювальний прилад, важливо організувати дуже хорошу вентиляцію в приміщенні.
При цьому важливо враховувати і «температуру» світла – воно не повинно бути холодним, особливо якщо сама ванна виконана в холодних відтінках. Найкращим рішенням буде тепле освітлення, яке не спотворює відтінок шкіри і при цьому створює відчуття комфорту та затишку.

Найчастіше люстра у ванній кімнаті використовується як дизайнерський елемент. Дійсно, чому б не потішити себе, повісивши її у загальній зоні. Додатковим її плюсом буде те, що вона створює гарні відблиски на плитці у ванній кімнаті, тому створюється максимально приємний візуальний ефект. Відповідно, люстра – це не для тих, хто заходить до ванної з суто утилітарними цілями, а скоріше для естетів, які люблять повалятися у ванні, може, почитати книгу або подивитися фільм, просто насолодитися пінними задоволеннями.

Post a Comment

Предыдущий пост Следующий пост

Contact Form